4: 31 for 21 – Sjörövarmasarin

Masarin är en första klassens badkruka. Av denna anledning har hans ömma föräldrar bestämt att vi nu ska gå på plasklek på söndagar. Det är en liten bassäng med varmt vatten som Masarin efter viss tvekan bestämt sig för att godkänna som söndagsförströelse. Huruvida han senare kommer gilla stora vida havet lär tiden få utvisa.

Plaskleken går till så att simfröken efter inledande sång och plask delar in den lilla bassängen i små stationer där barnen (med föräldrarnas stöd) får göra olika små uppgifter. I går radade hon på ena långsidan upp små plastleksaker. Barnet skulle via ledstången i vattnet ta sig till dessa och vid varje plastleksak stanna upp och koka kaffe (vilket ni såklart förstår betyder att de skulle bubbla i vattnet med munnen).

Det här tyckte Masarin var kul och han förstod snabbt vad som förväntades av honom. När vi kom dit på tredje varvet stannade han upp vid den sista plastfiguren som var en gul anka. Plötsligt började han sjunga Sjörövarfabbe för fulla muggar. Jag fattade inte kopplingen förrän jag kikade närmare på ankan. Då såg jag att den hade en sjörövarlapp för ena ögat.

Har man som Masarin kollat rätt många gånger på Pippi Långstrump på de sju haven så betyder såklart en sjörövarlapp att man omdelbart bör sjunga just denna sång. Och själv blev jag ganska överraskad (och imponerad) över att han kan associera på det här viset.

Annonser

2 svar so far »

  1. 1

    Helena said,

    Underbart! Ska bli så kul att snart få träffa honom (ja, hela familjen förstås)

  2. 2

    Ulla said,

    Ja, det är imponerande och man slutar aldrig att förvånas över hur smarta dom är.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s