Lätt högervriden. Tror vi.

Kanske med lätt högervridning?

Kalsongmannen var på återbesök hos Ortoptisten idag. Någon kanske minns hur det gick förra gången? Och tyvärr kan jag inte direkt påstå att dagens besök får räknas in i kategorin lyckade läkarbesök heller.

Jag hade peppat Masarin att vi skulle titta på bilder och att han skulle få teckna. I hissen upp såg Masarin förväntansfull ut och tecknade just teckna flera gånger.

Men väl inne ville han vare sig teckna eller prata. En liten häst var allt vi fick ur honom. Och så vrider Masarin möjligen något på huvudet åt höger när han ska titta på läkaren. Och det i sin tur kan betyda att han försöker kompensera ett eventuellt synfel. Slutligen är han troligen något översynt.

Vi får komma tillbaka i februari.

Annonser

5 svar so far »

 1. 1

  Ulla said,

  Det där med högervridningen (någon gång har det varit vänstervridning också) känner jag igen från några andra jag träffat på genom åren. Hos en berodde det inte på synfel utan hennes hörsel var så dålig. Men det är verkligen inte lätt med dessa undersökniningar. Hoppas att det går bättre nästa gång.

 2. 2

  Helena said,

  Lova har också en lätt högervridning, ibland inte alls och ibland mer. Den har hon haft sedan hon var riktigt liten men då lutade hon hela huvudet emellanåt. Man gissade på synfel eller hörseln men ingenting av det stämde. Än så länge är både syn och hörsel perfekt. Däremot säger vår sjukgymnast att hon sett denna vridning ganska så ofta hos barn med ds men ingen vet vad det beror på.

 3. 3

  Charlotte said,

  Hej Masarinmamman, hittade hit genom Heja Abbe. Åh vilken fin blogg, här vill jag gärna läsa mer!

 4. 4

  Therese said,

  Erik har också en högervridning. Den är lite mindre nu än när han var bebis. Beror inte på dålig hörsel eller syn. Han bara är så. Var orolig för detta när han var mindre. Gick hos sjukgymnast, men det blev inte så mycket bättre av det.

 5. 5

  ylva said,

  haha- en sån där vridning gör både Sofia och jag när vi lyssar koncentrerat på något/någon. Det har vi gjort sedan vi var barn båda två utan DS.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s