Titta, kolla!

Masarin gillade att åka vessla i fjällen

Allra käraste läsare, tack för ert tålamod. Masarinmamman gick ner i varv och tog några djupa andetag. Det var viktigt av många orsaker. Masarin mår fint, vi jobbar vidare med tvåordsmeningarna. Själv verkar han gilla titta, kolla bäst. Men i påskas överraskade han oss i bilen med sin första treordsmening. Vi hörde från baksätet att han försökte säga något till oss. Han tecknade också. Då fattade vi inte riktigt. Men efter några dagar föll polletten ner. Han sa:

– Ska… vi …gå ut?

Så nu jobbar vi många ”ska vi”-meningar. Vi märker att han även testar själv vad det där egentligen betyder. Flera gånger har han sagt:

Ska… vi… Bobo!

Och sedan fnissat ett näää, ungefär som att så kan man ju inte säga.

Språk är en gåva. Vissa ord kommer så klockrent och klart. Andra är vi tacksamma för att det finns tecken för. Och mitt hjärta jublar varje gång Masarin lyckas visa för oss vad han vill ha sagt.

Annonser

7 svar so far »

 1. 1

  LiseLotte said,

  Paus helt OK!
  Men va roligt att du är tillbaka.

  Jag förstår att ni är lyckliga. När någonting inte är så självklart för vissa barn och de överkommer det och överraskar då värmer det ju extra mycket.

  LiseLotte

 2. 2

  LL said,

  Hej!
  Jag fick nys om din sida av en kompis. Jag känner igen mycket av det du skriver. Jag har verkligen haft mycket utbyte av att läsa om eran familjesituation och du har inspirerat mig till att starta en egen blogg. För en månad sedan fick vi reda på att våran dotter (3 år i sommar) har en sällsynt sjukdom som många gånger påminner om Masarinens utvecklingen.

  /LL

 3. 3

  Mia Hård-Lindhoff said,

  Halleluja, vad härligt med nya kloka ord från Masarinmamman, och inte minst från Masarin själv. Jag som precis har börjat orientera mig i språkutvecklingsvärlden anar storheten i både hans talade ord och hans tecknade. Här fröjdas vi ohejdat åt Lilla O:s förmåga att följa föremål med blicken.

 4. 4

  cruella said,

  Vad roligt att läsa ett par rader härifrån igen! Masarin är ju för skön – och vilket gott flin:-)

 5. 5

  Jenny said,

  Hej,
  vad kul att du är tillbaka. Jag har saknat dig och masarinen. Vår lille kille utvecklas jättemycket just nu, det är så härligt att få ta del av….

  Jenny

 6. 6

  Camilla said,

  Äntligen mera Masarin! Och en sådan fin en, dessutom!

  Milo jobbar också för fullt med talet och tecknen, försöker tappert förmedla vad som pågår innanför pannbenet. Det mesta är helt obegripligt, men ibland hittar vi varandra i språket. Känns oerhört stort!

 7. 7

  SvägerskAn said,

  Kul att du är tillbaka!


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s