Unge herr surkart

Det var ett litet tag sedan sist. Vi har haft sjukstuga. Och så har unge herr surkart flyttat in. Han är förvillande lik Masarin. Rätt söt också. Men annars finns inte många likheter.

Unge herr surkart säger inte bara nej. Han lägger sig platt fall på marken, under bordet, kryper in i ett hörn. Han vill inte vara med. Inte äta. Inte leka. Inte bada. Inte klä på sig. Nej, han vill nog egentligen ingenting.

Ni kan föreställa er ledtiderna vi har innan vi klarat av gå upp – frukost – astmamedicin – påklädning – snowracersittning till skolan – transport till dagis – avklädning – avvinkning. Låt mig säga så här. Jag svettas mycket och svordomsburken bågnar av femkronor.

Vi lockar, gosar, skrattar, skäller, trugar och mutar. Men står nu handfallna. Alla tips mottages tacksamt.

Annonser

12 svar so far »

 1. 1

  ylva said,

  haha. vi är på samma ställe. exakt. och det enda som vill komma ut ur munnen på Nora är NÄE och INTE. jag brukar låta henne hållas ett tag, hon får sova med gummistövlarna på och blöjan på huvudet om hon propsar (sedan byter jag när hon somnat ;). Däremot visar jag (försöker iaf) var gränsen går och vad som är nej (typ kasta mat) det är väl det hon testar tror jag mig förstå..?

 2. 2

  Anna said,

  Hej hopp!
  Jag har inte direkt några tips,har en förvånansvärt lik kråka här hemma som man trugar,smörar,gosar och gullar med i hopp om att få ”bestämma” lite över henne,men oj vad fel man kan ha….Vi hoppas ju…jag ser mej själv framför mej när jag läser hur du har det…Är alla 3-åringar så? eller bara våra<3<3<3

 3. 3

  Lena said,

  Jag har en snart 7 åring som är så nu, Linnéa är ju lite senare än andra så hon har varit väldigt snäll i yngre år men nu har det kommit.
  Tyvärr har också lite dumma ord börjat komma ur henne också, ordet ”dumma unge” har funnits länge men nu har också ”jävla” och ”äckel” börjat bli vanligt i henne ordförråd.
  Tyvärr inga råd att ge.

  /Lena

 4. 4

  Anna-Lena said,

  Sorry, låter som en helt ”normal” 3-årstrots! Har en Lady Lilly hemma som är precis likadan, ”vill inte”, ”inte du MAMMA” (ordet mamma måste SKRIKAS), ”bara pappa” och lägg till att madam är envis som synden!
  Andas genom näsan, bit ihop, håll ut och ladda börsen med extra många 5-kronor!

 5. 5

  Petra said,

  kapitulera? ;)

 6. 6

  Anna said,

  Men de är ju så goa, glada och kramiga! (fick jag senast höra av en ny bekant för en vecka sedan) Så det här kan verkligen inte stämma.

  Well, vi fattar väl vad som komma skall, om typ ett halvår…

 7. 7

  Ann-Marie said,

  Ler :) igenkännande, ovanstående beskrivningar stämmer så väl in på vårt 3-åriga barnbarn just nu. Alla barn är olika men ändå lika.
  Ett telefonsamtal till mormor kan tillfälligt avleda det negativa. Fast det är rätt svårt att hålla igång ett samtal när det bara sägs NEJ i andra änden.
  Har tyvärr inga andra tips men snart (nåja) kommer den ”änglalika” och harmoniska 5-årsåldern (enl läroboken). Hälsningar från Tuvans mormor

 8. 8

  Camilla said,

  He he… det låter bekant, även om Milo fortfarande är hyfsat avledbar. Men mycket NÄ, NEJJJJ, INTE och ARG (det sistnämnda kompletteras med tecken och en fientlig uppsyn) blir det. Eller bara ilskna tjut. Om inte från den store så från lillebror, som nyss kommit på hur man får raseriutbrott när man inte får bestämma…

 9. 9

  Masarinen är sååååå gullig på dina bilder, kan inte förstå att den lilla snutten skulle kunna vara en liten surkart…;)

  Kram!

  http://myperfectbabyjulian.blogspot.com/

 10. 10

  sara said,

  Märkligt, den samma har flyttat in här fast förklädd i tjej kläder! O, oja jag är så less!
  NEJE MAMMA! Sammtidigt flyttade en pappa gris in.De är mest han som duger, han man kryper upp hos om natten, han man skriker på när mammas tålamod tagi slut o hon blir arg, han man snyfar efter..pappa hem bilen jobba.snyft. Välkommen in fru tre års trots. mvh sara

 11. 11

  Anna said,

  Precis samma sak hos oss!! Tror inte att 3- års trotsen går någon förbi, oavsett antal kromosomer!! :-) Och det är ju faktiskt en del i deras utveckling – hur svårt det än är att komma ihåg det i vissa situationer.

  Styrkekramar till er alla!! Vi har snart nästa trotsperiod att se fram emot!! :-)
  kram Anna & Alice

 12. 12

  Jessica said,

  Åh det låter precis som vår arga lilla Hedvig!!! Hon är nu 5 1/2 och består till stor del av 103 cm ilska!!! Men hon är en solstråle också ♥.

  Träffade lille Erik i lekrummet i Björnrike o blev tipsad om din blogg av hans mamma ;-! Kul att läsa!

  Hälsningar Hedvig & co


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s