Det pirrar

Bombadill är redo för skolan

Det skiljer ganska exakt 4 år mellan de här bilderna. Den övre visar en kille som  ä n t l i g e n  börjar skolan i morgon. Den nyinhandlade ryggsäcken är packad med sommarminnen (första läxan) och med orden det pirrar i magen somnade vår lilla kille som från i morgon blir en stor skolpojke.

Den nedre bilden visar samma kille, redo att börja dagis. Fina, första dagiset, med hönsen på gården och spännande lok att leka i.

Med fyra år på dagis är han väl rustad med kunskaper som vi förmodligen bara sett bråkdelen av. Och det känns stort och lite vemodigt hos oss, precis som jag tror det gör hos tusentals föräldrar just nu som i dagarna ska skicka iväg sina barn in i framtiden.

Bombadill redo för dagis

Annonser

4 svar so far »

 1. 1

  Helena said,

  Tack för hälsningen! Det är härligt kul med utveckling och med barn som blir äldre. Tycker fortfarande att det bara blir roligare och roligare. Det kommer gå finfint både för det blivande skolbarnet – och för mamman.

  Kram

 2. 2

  Matilda said,

  Nu tid som är kanoners och det första året är så mysigt! Kram från moster

 3. 3

  "Theresa" said,

  Ja, visst är det rakt in i framtiden vi skickar dem. Tack för den påminnelsen. Framtiden är ju något fint och bra – det har vi ju kommit överens om. Tack, så är det. Hoppas det gick bra för er.

  Kram

 4. 4

  cruella said,

  Visst är det hisnande! Vår äldsta gav sig i väg till första dagen i första ring i måndags! Gissa hur stort det känns… Och en har vi slussat iväg till högstadiet och vår yngsta har blivit en långskånkig elvaåring som klipper sönder sina svarta tajts för att det ser så cool ut med cerisefärgade under. Vi hänger inte med på en fläck. Man får hålla i sig så att man inte av pur saknad efter de små behändiga ungarna håller de nya stora tillbaka…

  Vad lik Masarin är sin storebror på den understa bilden!


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s