Hearts of gold

När Masarin var nyfödd genomfördes två hjärtundersökningar. Den första omedelbart efter att vi blivit knockade av  barnläkaren som misstänkte att vår lilla bebis hade downs syndrom. Den andra någon vecka senare på barnkardiologen på Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

På Astrid Lindgren såg de ett litet läckage som de ville bevaka. Men de lugnade oss med att det förmodligen var så litet att det aldrig kommer att påverka Masarin. Jag minns det besöket som det med mest empati av alla de undersökningar som gjordes de där första veckorna. Valiumveckorna. Ja inte bokstavligen förstås men känslomässigt kändes det då som om någon sprutat in valium direkt i mitt blodomlopp.

I måndags var det dags för den där bevakningen. Valiumnivån var minimal, den här gången hade vi istället med oss Masarin – rymmaren. Personalen var fortfarande lika empatisk, fast nu på en helt annan nivå. De charmade den lille rymmaren och låt mig och M agera fåtölj och blåsbubbleblåsare för att få Masarin att sitta så stilla som det krävdes under 20 minuter. Lite i stil med Yin-gänget hos Abbepappan. Yan syntes aldrig till som tur var.

Och idag kom ett litet brev på posten som försäkrade att Masarins hjärta var i så pass bra skick att han inte behöver komma tillbaka till dem någon mer gång.

Annonser

4 svar so far »

 1. 1

  Mamma L said,

  Visst är det härligt att bli avskriven från Kardiologen! Elsa var i ungefär samma ålder när vi kunde säga adjö till dem. Fantastiskt profsiga och trevliga, men ändå sköna att slippa;-)

 2. 2

  Soffan said,

  Något positivt – som ni behövde det! Heja! Hoppas det är en trend.

 3. 3

  Ulla said,

  Vad skönt att inte behöva dom undersökningarna mer. Trots att L anses som hjärtfrisk efter sin operation så får vi besöka dom för koll. Men nu är det i 3-års perioder.

 4. 4

  Vad underbart!!!!!!!!!!!!! Jag är glad för det.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s