I praktiken

Idag träffade jag och min chef en ung dam på 20 år. Hon ska göra fem veckors praktik hos oss under mars månad och nu träffades vi för att prata lite om vad hon ska hjälpa oss med under den tiden. Vi visade runt och förklarade lite om att det kan vara lite rörigt hos oss ibland och frågade om det var något särskilt vi kunde förbereda för att det ska bli så bra som möjligt för henne.

Den unga damen var mycket artig och verkade ibland nästan lite generad över våra frågor. Men vi vill verkligen att hon ska känna sig välkommen och att det blir bra för henne. Och för oss också såklart. Hon blir vår första praktikant på mycket länge. Och hon blir den allra första som har Aspergers syndrom. Vi kände oss glada efter mötet och det kändes väldigt speciellt också i mitt masarinmammehjärta.

Annonser

5 svar so far »

 1. 1

  Spettan said,

  Hoppas min Sommelito får en sådan praktikplats i framtiden!! Kram

 2. 2

  Vad roligt att ni (både ni som redan arbetar där och den unga damen!) får den här chansen att arbeta ihop. Hoppas att det blir lyckat och att hon ska trivas hos er.

  ag har själv arbetat på ett ställe där vi hade en kille med autism som hade praktikplats i nästan 3 år. Det var underbart att följa hans resa när man märkte att han började känna sig trygg ocoh hemmastadd hos oss och det lärde oss andra väldigt mycket att få ha honom där.

 3. 3

  Grodansmamma said,

  Vilket bra intiativ! Hoppas att det blir ett lyckat samarbete.
  Träffade för ett tag sedan en av grundarna till Left is Right och blev mäkta impad av deras arbete. Lantmännen borde kunna följa ert goda exempel. Ska genast börja forska i det.

 4. 4

  Pålle said,

  Vad glad jag blir att läsa detta! Att ni som stort företag låter ”alla” få vara med! Hela samhället bör vara lika öppet!

 5. 5

  Berndt said,

  Under min tid som varuhuschef eller som platschef inom industrin försökte jag alltid att ha minst en person med funktionshinder anställd eller som praktikant.
  Skälet förutom att personen oftast fungerade väldigt bra och alltid blev väl omhändertagen i teamet, var att den övriga personalen fick en positivare attityd, både till sin arbetsplats och till sina kollegor vilket resulterade i att stämningen bland personalen blev mycket bättre, detta var särskilt tydligt där personalen var starkt kvinnodominerad.
  Så den som tjänar mest på att anställa en medarbetare med funktionshinder är företaget, samtidigt som den anställde oftast ”växer” enormt genom att bli ”en i teamet” oftast med ett anpassat ansvarsområde.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s