I don´t get it

Kan någon förklara det här med att kasta saker till golvet? Är det ljudet som tallriken gör när den landar? Är det föräldrarnas min när de plockar upp gurkstavar, potatisbitar, äppelbåtar, skedar, klossar, böcker, tidningar eller torkar yoghurtstänken som alltid hamnar längst in i hörnen?

Eller måste man vara två år för att förstå tjusningen?

Om någon sitter inne på svaret får ni även gärna förklara varför man måste vända vällingflaskan upp-och-ned så att de sista dropparna hamnar på golvet, mattan, fåtöljen, mammans rena tröja?

Annonser

5 svar so far »

 1. 1

  Christina said,

  ahhh känner igen det där. Allt skulle i golvet, desto högre det small dessto bättre filmjölk, soppa, mjölk, mat ALLT.
  JAg fragade var EI omd et o hon sa det gar över. Va F-N, sökte ju pedagogiskt svar…
  Men det har gatt över, vet ej riktigt när, men nu flyger saker i golvet aningen mindre ofta. Istället skjuter han ut stolen fr bordet när han ätit klart eller säger ett tydligt tyskt NEIN o skakar huvet.
  Lycka till;-)

 2. 2

  Haha.. känner igen det där.. även att Alva inte hunnit bli två än. Jag tror att det är just det där att de märker att man engagerar sig som är roligt! Att de får ögonblicklig uppmärksamhet. Eller så kanske de är något speciellt med ljudet och synen av mat som klafsar i golvet…???

 3. 3

  Ulla said,

  Kasta tallriken-perioden. Den pågick ett bra tag, vi försökte förekomma och vara beredda att ta den innan den åkte i golvet, men lyckades inte så bra. L brukade även vända glaset med mjölk upp och ner rätt ofta också. Det tog ett bra tag innan hon slutade med det.

 4. 4

  Olga said,

  BBC gjorde en underbar dokumentär om det här en gång i tiden. Uppväxten och meningen med det hela – kasta saker överallt, stoppa in saker överallt, småningom säga nej till allt. De lyckades framställa de små som riktiga vetenskapsmän och -kvinnor då de utforskade rymdbegreppet genom att stoppa minsta legobitarna i cd-spelaren.

  En riktigt charmig serie. Men den gav inga tips för hur föräldrar ska orka…

  Försenade jättegratulationer till den lilla stora utforskaren!

 5. 5

  Lisa said,

  jag tror att små barn kastar saker i golvet bara för att de kan! Det är kul att upptäcka att man kan damma iväg nåt, helt enkelt. Det går över, som tur är :-)


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s