Mamma, pappa, se så stor jag är!

Födelsedagsbarnet vaknade före oss i morse. Men efter välling så var Masarin redo för paketöppning och han applåderade som alltid generöst vår skönsång.

Vår stora lilla pojke är två år nu och en självklar familjemedlem som inte verkar tycka att så många andra ord än NEJ i ett dussintal varianter är ord som verkar viktiga att behöva lära sig. För tecken har det däremot lossnat. Från att under senare delen av hösten intresserat härma tecken vi gör så gör han nu själv gärna tecken för olika djur och väntar sedan ivrigt på att vi ska vovva eller pipa som små kycklingar.

Masarin kan nu klättra upp nästan överallt och sätter sig helst på köksbordet. Lådor går utmärkt att dra ut och kattlådan är fortfarande en publikfavorit. Däremot är det lugnare i bokhyllorna och vår amaryllis fick stå i fönstret hela julen. Kanske kan vi snart börja ha det något mindre minimalistiskt i fönstren?

Han vet hur man tvålar in kroppen i badkaret och hur man smörjer in magen efteråt. Att ta på sig kläder är däremot inte populärt för att inte tala om när mamma eller pappa ska borsta tänderna. Jag kan själv!

Och Darling Masarin, visst är det så. Du kan så mycket mer än vi nånsin tror.

Annonser

14 svar so far »

 1. 1

  nipe said,

  Stort Grattis till lilla Masarinen!
  En underbar beskrivning på en tvååring tycker jag!
  Min lilla Pillerill pratar inte heller mycket ska du veta. De använder tecken på hans förskola, som stöd för en annan pojke. Det utnyttjar min lille gris. Varför prata när man kan teckna?

 2. 2

  Amalia said,

  Söta lilla Viktor tänk att du fylllt 2 år! Grattis! kram moster

 3. 3

  Spettan said,

  Grattis Masarinen, hoppas att du hade en riktigt bra dag!

 4. 4

  Imsa said,

  Stort grattis till stora Masarin! Klättra är ju väldigt bra för motoriken har jag hört, så fortsätt med det bara :)

  kramar från mig & Victor (som fyller 2 år om 2 månader och 4 dagar)

 5. 5

  Ulla said,

  Grattis Masarin, vilken stor och duktig kille han är.

 6. 6

  Grattis till Masarin på 2-årsdagen!! Jag kan förstå att det är en populär lek att göra tecken för att få er att reagera på olika sätt.. *ler* Visst är det underbart när ens barn kan kommunicera med en? Och VILL göra det? Man blir ju helt matt när man inser hur mycket de kan och förstår!

 7. 7

  Christina said,

  GRATTIS MASARINEN!

  2 ar ÄR stort .-D
  Bamse kram fr Österrike

 8. 8

  Stora grattiskramar till min lilla stora favoritkille. Tänk att han redan är 2 år!! Vilken glädje att ha en sån raring i familjen, den finaste gåvan att få. Kram och puss en masse, Y & Co

 9. 9

  Camilla said,

  Jättegrattis till store killen Masarin!

  Ordet ”nä” är också Milos favorit, gärna i kombination med ivriga huvudskakningar… Underbart att följa alla nya sätt att ge uttryck för en egen uppfattning!

 10. 10

  mammapappabarn said,

  Grattis fina Masarin!

 11. 11

  Grodansmamma said,

  Sjutton också! Elsa skulle ju skicka ett kort! Det är rörigt när man flyttar…
  Megastort grattis i efterskott till Masarinen från oss!! Hip Hip Hurra!

 12. 12

  Jenny said,

  Sötaste, underbara Masarin. Tänk att du har blivit två! Vi skålade för dig sent omsider igår kväll. Vi satt vid samma bord som du gjorde för en vecka sedan och vi pratade om dig. Vilken glädje du sprider, så oerhört social, glad, intresserad och rolig. Vi försöker komma ihåg alla tecken du lärde oss sist och skrattar gott när vi tänker på alla sånger vi sjöng och hur fantastiskt bra och intensivt du tecknade. Ännu bättre är att vi har både bild- och filmbevis. Tack allra käraste Masarin för att vi får vara en del av ditt liv. Kramar från hela vår familj.

 13. 13

  cruella said,

  Grattis till tusen, Masarin!

 14. 14

  Anneli said,

  Grattis i efterskott till er ”gogubbe”! Vår raring är faktiskt född på samma dag – men ett helt decennium tidigare – kul!


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s