Slutspurt

Masarin och Bombadill gör en klassiker som de flesta småbarnsföräldrar varit med om. De blir sjuka vid sämsta tänkbara tillfälle. Jag med kundleveranser innan jul. M med slevar i alla grytor för att hinna få klar all mat som folk beställt till jul. Farmor och farfar på Västkusten. Mormor som hastigt fick en operationstid till i morgon (som hon väntat på i ett år!). Inga julklappar handlade. Astrid Lindgren säsongspeakar. Kort sagt. Bäddat för stressen.

Vi valde att ignorera ovanstående och gjorde istället en utflykt till Överjärva gård. Bra med frisk luft för Masarinens piplungor och en ridtur för storebror som tillfälligt kunde glömma hur tråkigt det är att bara gå hemma med feber.

Resten får helt enkelt ordna sig.

Annonser

8 svar so far »

 1. 1

  Tofte said,

  Jag vet hur det är, vi skall fira jul med ca 20 personer hemma. Vårt vardagsrum har idag byggplast på golvet, halvmålat tak och vi är inte ens nära om att komma överens om nya tapeter…
  Vad gjorde vi då i helgen? Valde tapet? Nej, vi åkte till Skåne och åt ett härligt skånskt julbord i Åhus..

  Som sagt, det får ordna sig!

 2. 2

  Soffan said,

  Vilket bra beslut! Skit i julstressen – den kommer ändå tillbaka nästa år. Och så handlar men billigare i mellandagarna!

 3. 3

  Grodansmamma said,

  Hos oss är stressen ett faktum. Flytt, packning, inga julklappar köpta, massa jobb, värmesystemet funkar inte i Värmland, inget vatten. Ja, you name it. På lördag drar jag och barnen till Stockholm och lämnar pappan i allting. Julklapparna ska inhandlas typ sön-mån. Men det får ordna sig helt enkelt. Massa kramar
  Hoppas Masarinen är bättre och att Astrid Lindgren slipper er ett tag framåt.

 4. 4

  Kicki said,

  Bra beslut att ”utflykta” istället för att hänge sig åt julstressen. Vi har en märkbart lugn tid nu. Med en föräldraledig och en varslad, uppsagd och nu arbetslös så har vi all tid i världen, fast det är klart att det inte är drömläget rent ekonomiskt. Hade jag kunnat så hade du fått lite tid av mig… hoppas iallafall att allt ordnar sig för er utan att spä på stressen.

 5. 5

  Olga said,

  Vad kloka ni är! Fortsätt, det blir nog bra.

 6. 6

  Lisa said,

  Det är ju det bästa ni kan göra : -) Ta en dag i taget. Det vill gärna bli bra ändå till slut.
  Julklappstips: Beställ böcker på adlibirs o du hinner få dem till jul (men det är sista dan idag)

 7. 7

  Ulla said,

  Den ”klassikern” har vi varit med om några gånger också. Bra att ni tog er en uppfriskande utflykt. Det är nog bra att försöka strunta i stressen, jul blir det ändå. Men det är svårt att kämpa emot. Hur är det med Mazarins lunginflammation nu?

 8. 8

  Spettan said,

  Mazarinmamman! Allt bra med er? Du har inte skrivit på så länge och vi oroar oss lite. Hoppas att det bara är julstressen.

  Kramar och julhälsningar


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s