10: Get It Down – 31 for 21

Abbes pappa skrev för ett par dagar sedan om ett föräldramöte där de berättade om Abbe och hans specialegenskaper. Vi gjorde samma sak på Masarinens föräldramöte för ett par veckor sedan. Jag var grymt nervös innan för att hitta de rätta orden. Men det löste sig så fint.

Eftersom vi inte fick ihop logistiken så blev det jag och Masarin som var med på mötet. Så medan jag berättade om downs syndrom, stödtecken, resurs och att Masarin utöver det är en helt vanlig Snigel så traskade han runt och hälsade på alla föräldrar, lånade deras pennor och gosade med dagispersonalen.

Det kändes så lätt efteråt och även för föräldrarna tror jag. Vad bra, nu vet vi lite mer. Och även några aha-upplevelser – jaha, vilken vanlig liten kille!

Annonser

2 svar so far »

 1. 1

  Lena said,

  Vi gjorde lika när tjejerna skulle börja på dagis och det roligaste var att det var flera som hade en vän, en släkting eller hade läst om barn med DS och viste ganska mycket.
  Gjorde lika i mammagruppen och där var det två föräldrar som hade haft DS personer närs sig under sin uppväxt och en kunde tecken också.
  Det bästa under de första månaderna på NEO var att en av sjuksköterskorna hade en faster med DS som hon träffade flera gånger i veckan plus att hon och fastern gympade en gång i veckan tillsammans och hon berättade mycket för mig dessa månader om DS.

 2. 2

  Grodansmamma said,

  Precis som du skriver blir det nog ganska avdramatiserat när man liksom berättar hur det är. Det är ju inget konstigt egentligen, bara ett vanligt barn med lite andra behov.
  Elsas pappa och Elsa träffade vårt kommande dagis häromdagen och mötte bara förväntan, nyfikenhet, vilja att lära sig och göra ett bra jobb tillsammans med Elsa. Känner mig trygg i situationen (just nu i alla fall). Kram


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s