Vuxenväxel

En kväll i juli sitter M och jag vid bordet ute på Ljusterö. Barnen sover och vi tar ett par glas vin. Först vanliga föräldrapratet, vad händer i morgon, vem tar tvätten och kanske ska vi göra en hallontårta till helgen. Sedan – utan att vi märker det – läggs vuxenväxeln i. Samtalet djupnar. Vad händer i framtiden, med oss, vår familj och med masarinen, hur ska vi jobba, leva, vilka drömmar och verkligheter finns?

Vi pratar också om våren. Denna ofattbart långa och samtidigt diffusa tid. Vi inser hur fasansfullt trötta vi varit sedan Masarin kom.

När vi väl kommit igång sitter vi sent in på natten. Glädjen över att ha haft ett riktigt samtal fyllt av allvar, skratt, tårar och respekt sitter kvar hos oss båda i flera dagar.

Annonser

1 Response so far »

  1. 1

    Mia said,

    Kära Masarinmamma! Vad härligt att gå in på bloggen -den enda jag läser, som du vet- och hitta två nya inlägg. Sommaren flög iväg i farlig fart, men bloggen blir höstens ljuspunkt. Apropå högerspöket; Masarinen är ju en segrare o fighter, han kommer att fixa det där också.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s